onsdag 18 november 2009

Men Tore, då! Baguette blev pain riche

Det är bara i Sverige du kan beställa en pain riche och få in en baguette. Det var nämligen mästerkocken Tore Wretman som gav baguetten ett annat namnet, för att marknadsföra sin restaurang - Riche.

2 kommentarer:

LisaFW sa...

Jag vet inte men det verkar vara min lott i livet att vara Tidningen Vi:s och ViLäsers odrägligaste Besserwisserläsare. nej, det där med att baguetten är döpt efter restaurangen är en myt. http://www.faktoider.nu/painriche.html

Hörru, vad fint att handen är bättre. Har följt utvecklingen i Google reader. Ska vi ta den där finfikan snart vi pratade om på Facebook för länge sen?

Musikanta sa...

Så mycket man lär sig när man bloggar! Jag tycker det låter alldeles utmärkt att Tore Wretman hittade på namnet eftersom det inte heter "pain riche" på något annat språk än svenska, vad jag vet.

Jag kommer att införliva detta med mitt förråd av onödiga kunskaper, oavsett vad Lisa FW skriver...

Ingen fara att någon hittar länken för att kolla upp. Den är tillräckligt krånglig för att avskräcka någon från att försöka.