onsdag 11 juni 2008

Den allra raraste lilla


Har ni sett så sött. Linnea borealis, linnea, blomman Linné döpte efter sig själv. Nu blommar den lilla raringen hemma hos mig, lutad mot en sten och inbäddad liksom mot en bit bark — allt för att känna sig omsluten som växte den i en skog. Lyckan var fullkomlig när den lilla plantan anlände i en box. 100 kronor på postorder från Pratensis.

7 kommentarer:

Grekland nu sa...

Som smålänning har jag en alldeles särskild känska för landskapsblommsn linnea, den är så liten och så skör, men så oändligt vacker. Många blommor finns det i Grekland, men någon linnea har jag aldrig sett här...

Margaretha Magnolia Nordgren sa...

Kära "Grekland nu"
Jag skickar gärna en liten linnea-planta på försök. Men när paketet anländer, hur många dagar kan det bli liggande innan det delas ut? Ge Vi-läsarna en inblick i det grekiska postväsendet, tack.

Grekland nu sa...

Jadu, det där med posten är en historia för sej! Att skicka post härifrån till Sverige går snabbt, det tar inte mer än två dar. Men problemet är det omvända, när vi väntar på nåt från Sverige. Allt beror nämligen på brevbärarens ork och humör. Om han har lust tar han med sej all post och delar ut, om han inte har lust eller ork så låter han posten ligga kvar på postkontoret några dar... Vet inte hur många gånger vi har varit på posten och klagat över detta och ibland själva hämtat posten, men de bara rycker på axlarna, varför stressa upp sej verkar de tycka. Så om plantan är väldigt känslig, så vet jag inte om den klarar sej. Ett alternativ är förstås att jag får veta exakt när den skickas och sen får vi själva gå till posten ett par dar senare och kolla om den kommit...

Margaretha Magnolia Nordgren sa...

Jag gör ett försök!

Margaretha Magnolia Nordgren sa...

Linnéan skickas med posten från Sverige 23/6 till Grekland. Det sägs att en har överlevt alldeles utmärkt hos en småländska utlokaliserad till Frankrike.

Grekland nu sa...

Nu har den lilla plantan kommit!! Tack, blev så rörd av att se den, det var så många år sen sist... Posten tog visserligen fem dar på sej, men jorden var ändå fuktig. Ska nu plantera den i en fin kruka och pyssla om den. Tack än en gång!

Margaretha Magnolia Nordgren sa...

Vi väntar med spänning på en bild!