måndag 9 mars 2009

Stenmjöl - humbug eller mirakel?

Hej, vilket fint trädgårdsskjul på bloggen! Snacka om vårlängtan!
Snabba frågor om stenmjöl: har du testat? Är det bara båg? Om inte - var köpa i Stockholmsområdet? Frågan vbf:ad från Palsternackans växthusgrupp, skrev Annika.

Hej Annika
Jo, jag har testat stenmjöl. Förra våren. På påsen står att effekten kommer först ett år efter att man strött ut stenmjölet, så det är alltså för tidigt för att ha en åsikt om medlet fungerar eller inte.
Rockdust är ett fint grus med mineral- och spårämnen som kommer från en finmald vulkanisk basalt som utvinns från en gruva på det skottländska höglandet. Det är paret Cameron och Moira Thompson har funderat ut den här idén och förverkligat den. Här nedan syns de med sina gigantiska grönsaker efter att ha gött, eller snarare återbördat, jorden med mineral, stenmjöl.

Vare sig stenmjölet hjälper eller inte, finns Rosenhill och Wiksunds trädgård på Ekerö (i Stockholmsområdet, som du önskade). Den senare driver Lars Ångström, förre generalsekreteraren i Greenpeace med mera tillsammans med sin fru Katharina, trädgårdsmästare. De har generalagenturen i Sverige för märket Rockdust stenmjöl.
Båda ställena är ett trevligt utflyktsmål. Ni som inte bor i Stockholmsområdet: På Wiksunds trädgårds hemsida finns alla återförsäljare i Sverige listade.
Mvh
Margaretha

1 kommentar:

Anonym sa...

Spännande, då får du blogga bilder på dina eventuella framgångar i sommar.